Το κεφάλαιο «λίπος στην κοιλιά» είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια όλων όσων ξεκινάνε διατροφή και γυμναστική. Είναι από το πρώτο που θα εμφανιστεί – και θα χτυπήσει καμπανάκια- και το τελευταίο που θα φύγει! Και το θέμα είναι ότι η διατροφή από μόνη της δύσκολα θα σου λύσει το πρόβλημα. Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχουν κάποιες basic ασκήσεις που δεν θα σε δυσκολέψουν ιδιαίτερα και θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θες (αν είσαι φυσικά συνεπής).

Έτσι λοιπόν, μια υγιεινή διατροφή με ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων και μισή ώρα άσκησης τη μέρα μπορούν να σε κάνουν να δεις αποτελέσματα στη ζυγαριά και στο σώμα σου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό το είδος ρουτίνας ασκήσεων συνδυάζει την καρδιαγγειακή δραστηριότητα με την προπόνηση υψηλής έντασης. Έτσι ενισχύεται η καύση θερμίδων και η απώλεια βάρους.

Σανίδα

Η πολυαγαπημένη μας σανίδα. Η άσκηση που κάνει τον χρόνο να σταματήσει αλλά είναι από τις πιο αποτελεσματικές για να κάψεις λίπος. Η συγκεκριμένη άσκηση κάνει όλους τους μύες σου να δουλέψουν. Συνιστάται για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει την κοιλιά, τους γλουτούς και τη μέση σου.

λίπος

Πλάγιοι κοιλιακοί

Είτε με βαράκια σε όρθια θέση και να σε τραβάει το βάρος σου, είτε σε σανίδα στηριζόμενη πλάγια στον πήχη και τον αγκώνα σου οι πλάγιοι κοιλιακοί καίνε θερμίδες και μειώνουν την περιφέρεια της κοιλιάς και της μέσης.

λίπος

Ροκανίσματα

Ξάπλωσε και είτε βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι σου είτε σταυρωμένα στο στήθος σου και ξεκίνα τα ροκανίσματα. Απλώς προσπάθησε να μην ανεβαίνεις πάνω-πάνω κατά την ανύψωση, αλλά ούτε και η πλάτη σου να ακουμπάει εξ’ ολοκλήρου στο έδαφος κατά την επαναφορά (για μεγαλύτερη δυσκολία σήκωσε τα πόδια σου στον αέρα.

λίπος

Mountain Climber

Σε θέση σανίδας και στηριζόμενη στις παλάμες σου άρχισε επιτόπιο τρέξιμο. Άντεξε για 30 δευτερόλεπτα (μην μας φωνάζεις από μέσα σου)

λίπος

Κάτω κοιλιακοί

Εάν θες να χάσεις κοιλιακό λίπος οι κάτω κοιλιακοί είναι must. Απλά ξάπλωσε ανάσκελα και ανασήκωσε σε γωνία 90 μοιρών τα πόδια σου!  

λίπος

Διάβασε επίσης: Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet